Президенти Польщі та Словаччини виступили проти Nord Stream-2

Субота, 3 жовтня 2015, 11:50

Президенти Польщі та Словаччини Анджей Дуда і Андрей Кіска після зустрічі у словацькому Червеному Клашторі заявили, що справа російсько-німецького газогону буде обговорюватися на найближчому саміті Вишеградської групи в Угорщині.

Як повідомляє Польське радіо, відповідь будівництву газогону має дати зміцнена Вишеградська четвірка. 

"Треба на найближчій зустрічі Вишеградської групи чітко поставити цю справу. Маю надію, що уся група скаже у цій справі одноголосне НІ. Це не справа бізнесу, як часто говориться в ЗМІ, це насправді політичні рішення. У кожному разі така інвестиція як Nordstream-2 має потужні політичні наслідки. Наслідки, з якими ми повинні рішуче не погоджуватися, бо вони суперечать нашим інтересам, і Польщі і Словаччині",- заявив президент Польщі Анджей Дуда.

"Головне, що з приводу Nordstream-2 наші погляди подібні, це та проблема, де ми стоїмо на одному боці. На саміті наступного тижня ми детально обговоримо це. Але, над Балатоном ми також дискутуватимемо і про справу іммігрантів",- додав словацький президент Андрей Кіска.

Нагадаємо, на початку вересня представники, зокрема Ґазпрому, а також німецьких концернів E.ON і BASF Wintershall підписали угоду про будівництво Nordstream-2. Ця подвійна магістраль мала б пересилати 55 млрд. кубометрів газу з Росії до Німеччини дном Балтики. 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.