США згодні залишити Асада при владі в Сирії в перехідний період - ЗМІ

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 10:43

Білий дім сигналізує про те, що готовий дозволити президенту Сирії Башару Асаду залишитися на посаді на час політичних перетворень в країні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Адміністрація Обами вступила у вирішальний раунд міжнародних переговорів щодо війни в Сирії і готова прийняти угоду згідно з якою, президент Башар Асад збереже свій пост протягом декількох місяців або довше на час перехідного періоду", - йдеться в статті.

Минулого тижня держсекретар Джон Керрі заявляв, що Башар Асад заважає процесу мирного врегулювання сирійського конфлікту.

У Відні, тим часом, тривають міжнародні переговори, під час яких обговорюють майбутнє Сирії, військові кампанії Росії і коаліції на чолі з США проти "Ісламської держави" і доля режиму Асада.

У переговорах, поряд з дипломатами США, Євросоюзу, провідних країн Західної Європи, Саудівської Аравії, Росії, Туреччини та інших держав Близького Сходу, вперше офіційно беруть участь представники Ірану.

Раніше ЗМІ повідомили, що Росія наполягає на дострокових президентських виборах в Сирії, які можуть надати президенту Башару Аль-Асаду оновлений мандат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.