Росія завдала ракетних ударів по Сирії з бойових кораблів

Середа, 7 жовтня 2015, 15:21

Чотири кораблі Каспійської флотилії РФ в середу вранці виконали 26 пусків крилатих ракет по позиціях бойовиків "Ісламського держави" в Сирії.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє РІА "Новости".

"Для знищення бойовиків, крім авіації, сьогодні вранці залучили кораблів Каспійської флотилії, чотири ракетних корабля зробили 26 пусків крилатих ракет морського базування "Калібр" по 11 цілям", - сказав Шойгу.

Він додав, що, за даними об'єктивного контролю, всі цілі були знищені, а цивільні особи не постраждали.

"Результати ударів підтвердили високу ефективність ракет на великих відстанях - майже 1,5 тисячі кілометрів", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини та США закликають Росію зупинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції.

Росія з 30 вересня щоденно наносить авіаудари на території Сирії, заявляючи, що їхні цілі - позиції "Ісламської держави".

Однак, за даними американської сторони, російські літаки також завдавали авіаудари в районах, які перебувають під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

На заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ. Перекидання літаків в Латакію почалося паралельно з проведенням військових навчань у Росії у середині вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.