Перших біженців переселили з Італії до Швеції в рамках нового плану ЄС

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 10:42

Група з 16 біженців з Еритреї була доставлена з Італії до нового житла у Швеції – це перші біженці, переміщені в рамках нового плану ЄС.

Про це повідомляє ВВС.

У рамках плану ЄС 120 тис. біженців будуть перерозподілені з Італії і Греції в інші європейські країни. Італія вже давно звернулася за допомогою до партнерів по ЄС, щоб впоратися з напливом мігрантів.

ЄС на засіданні в четвер схвалив ряд заходів щодо вирішення цієї проблеми. Міністри домовилися посилити прикордонні сили Frontex, щоб пришвидшити депортацію людей, яким було відмовлено у наданні притулку.

Також прийнято рішення, що держави ЄС повинні затримувати мігрантів, які можуть зникнути, перш ніж будуть депортовані.

Наприкінці вересня міністри внутрішніх справ ЄС прийняли рішення щодо перерозподілу 120 тис. біженців додатково до 40 тис. біженців, щодо яких було домовлено ще навесні.

Низка країн Європи виступають проти будь-яких квот на біженців і готові приймати їх лише на добровільній основі. Словаччина навіть вирішила позиватись до ЄС через план з розподілу біженців.

Міжнародна організація міграції нарахувала понад 500 тис. мігрантів, які прибули до Європи Середземним морем цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.