Рада має прийняти 6 законопроектів з безвізового пакету - Геращенко

Вівторок, 10 листопада 2015, 09:51

Верховна рада сьогодні має прийняти шість законопроектів з так званого безвізового пакету. З цих законопроектів три розглядатимуться тільки в першому читанні.

Про це повідомила народний депутат Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

П’ять законопроектів стосуються створення і функціонування агенції з пошуку та управління конфіскованих активів, нажитих корупційним шляхом, один – зміни до адміністративного кодексу по посиленню захисту прав осіб без громадянства.

"Дебати обіцяють бути гарячими, але в мене позитивні відчуття, що проголосуємо", – написала Геращенко.

За її словами, ще чотири законопроекти допрацьовуються до другого читання - Трудовий кодекс і закони, що стосуються зобов’язань в міграційній сфері та захисту кордонів, і розділення повноважень силових структур.

"Один із законопроектів, що стосується створення електронного внутрішнього посвідчення особи – так званого ІD – чекаємо від уряду на заміну. Бо те, що вони першочергово подали під виглядом законопроекту – чистий жах: там і порушення прав людини через створення всеохоплюючої бази даних, до якої матимуть доступ бозна хто, і лобістські міліцейські структури, що мріють стати правонаступницями ЄДАПСу по зароблянню на документах, і повна безвідповідальність щодо захисту персональних даних", – написала Геращенко.

Нагадаємо, Верховна рада у минулий четвер змогла проголосувати лише за 2 з 13 необхідних для запровадження безвізового режиму законопроекти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: