Порошенко закликав Раду підтримати безвізові закони

Вівторок, 10 листопада 2015, 08:25

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості ухвалення Верховною Радою законопроектів, які необхідні для виконання технічних умов для надання безвізового режиму для громадян України у країнах Євросоюзу.

Про це він сказав під час зустрічі з керівниками депутатських фракцій, яка відбулася у понеділок ввечері, повідомляє сайт глави держави.

"Я можу відповідально стверджувати, що на сьогоднішній день доля безвізового режиму залежить від голосування цих законів", - сказав Порошенко.

Президент висловив здивування щодо звернення народних депутатів, яке надійшло на адресу Адміністрації президента, щодо розширення можливості застосування їх дипломатичного паспорту.

"Вони хочуть користуватися більшими можливостями безвізового режиму. Але дві третини цих депутатів не хочуть голосувати за безвізовий режим", - сказав він.

Щодо голосування за Трудовий кодекс в частині заборони трудової дискримінації, яка є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України, президент наголосив, що виступає за збереження рівних прав всіх громадян нашої держави.

Порошенко підкреслив, що поправка, яка має бути проголосована, стосується винятково трудових правовідносин і жодним чином не зачіпає питання сім'ї і шлюбу.

Нагадаємо, Верховна рада у четвер змогла проголосувати лише за 2 з 13 необхідних для запровадження безвізового режиму законопроекти.

Планується, що депутати голосуватимуть за них у вівторок, 10 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: