ЄС може створити додаткові центри реєстрації біженців на Балканах

Вівторок, 10 листопада 2015, 10:51

Європейський Союз розглядає можливість створення у балканських країнах, які не входять до ЄС, центрів із розгляду клопотань про надання притулку мігрантів, що прямують на північ Європи із Греції.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн після засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС попросив їх розглянути способи реєстрації та розгляду великої кількості заявок тих, хто залишить Грецію без реєстрації, прямуючи до Німеччини.

Щоденно на грецькі острови прибувають в середньому близько п'яти тисяч осіб і створення нових центрів полегшить навантаження на Грецію.

Якщо мігранти продовжать йти на північ від Греції, це буде означати, принаймні часткову недієздатність плану ЄС щодо допомоги Афінам впоратися з біженцями, адже правила ЄС вимагають, щоб клопотання про надання притулку мають бути оброблені там, де мігранти вперше перетнуть кордон ЄС.

Ці центри, в яких, можливо, працюватиме персонал з країн Євросоюзу, проводитимуть реєстрацію та ідентифікацію, яку повинні були здійснити в Греції - включаючи зняття відбитків пальців - та первинний розгляд, щоб визначити, чи зможе людина претендувати на притулок або має бути депортована з Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: