Якщо РФ введе ембарго, український експорт скоротиться на $140-205 млн – МЕРТ

Середа, 11 листопада 2015, 11:45

Введення з 1 січня 2016 року Російською Федерацією ембарго на імпорт української сільськогосподарської продукції і продуктів харчування призведе до зниження українського експорту на суму близько $140-205 млн, а введення митних тарифів на українську продукцію – на $167-239 млн.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки списки товарів за ембарго і митними тарифами по багатьох позиціях перетинаються, то скорочення експорту буде меншим, ніж суми цих показників", - сказала вона.

За словами Микольської, ще кілька років тому ці санкції були б більш відчутними для України, оскільки під санкції потрапив би більший обсяг українського експорту в Росію. "Тепер же ситуація зовсім інша. З 2013 року і фактично до сьогоднішнього дня в Росії діють технічні та інші бар'єри на нашу продукцію", – сказала вона.

Нагадаємо, 13 серпня Росія ввела контрсанкції проти України та ще чотирьох країн. Однак російське продовольче ембарго проти України почне діяти у разі застосування Києвом економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

У вересні глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що шанси на те, що РФ не введе продовольче ембарго щодо України з 2016 року, є не дуже високими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.