Війська РФ зафіксували в районах наземних боїв у Сирії

Фото і відео
Середа, 11 листопада 2015, 12:04

Російські активісти опублікували докази присутності російських військових за межами авіабаз військово-повітряних сил Росії в Сирії.

Рослідування провела команда Conflict Intelligence Team.

Завдяки фотографіям, які виклав один із російських солдатів в Інтернеті, вдалося встановити, що військові РФ знаходяться у поселенні Айн-ель-Крум, на північний захід від міста Хама.

Це більше ніж 100 км від російської бази у Латакії. Там йдуть бої урядових військ президента Сирії Башара Асада із повстанцями.

На фотографіях вдалося розрізнити дві радіостанції Р-166-0,5 (на базі БТР-80) та вантажівки КамАЗ, бронеавтомобіль КамАЗ-IVECO "Рись". Крім того, військовослужбовець фотографується з російським кулеметом "Корд".

 
 
 

Блогери також підтвердили використання російською армією в Сирії тактичного ракетного комплексу "Точка-У" у провінції Ідліб та Латакії.

Також з’явилися повідомлення про використання російською армією в Сирії систем залпового вогню БМ-30 "Смерч" і про те, що у сирійської армії з’явилися новітні російські БТР-82А.

БМ-30 "Смерч"  

Також у мережі було опубліковано відео боїв у провінції Латакія, на якому чутна російська мова коригувальника.

"Ми вважаємо, що Росія в сирійському конфлікті веде гібридну війну, схожу з участю в українському конфлікті. Завдаючи бомбових авіаударів, Росія одночасно, як мінімум, поставляє різні ракетні системи залпового вогню і тактичні ракетні системи; поставляє обмундирування, в тій чи іншій формі допомагає в наземних боях, поставляючи "радників", зазначених вище, а також здійснюючи артилерійську підтримку і коректування вогню", - відзначають активісти.

За їхніми даними, останнім часом все частіше виникають повідомлення про те, як в тих чи інших районах Сирії, близьких до місць боїв, помічають російських солдатів та колони російської техніки.

Блогери також опублікували карту, на якій позначені чітко зафіксоване перебування російських солдат із визначенням іх приналежності до військового підрозділу.

 натисніть для збільшення

У Кремлі відмовилися  коментувати повідомлення блогерів про збільшення контингенту російських військових у Сирії і наполягають, що російські військові не беруть участі в наземних операціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: