ЄС пропонує країнам Африки фінансування в обмін на боротьбу з міграцією

Четвер, 12 листопада 2015, 09:57

Лідери ЄС запропонували африканським країнам фінансову допомогу та більш широкий доступ до Європи в обмін на допомогу з приборканням хаотичної міграції через Середземне море і обіцянку прийняти назад біженців, яких депортує Європа.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на 17-сторінковий план дій, який мають підписати на саміті ЄС-Африка на Мальті у четвер.

Серед пропозицій ЄС - обіцянка знизити  комісійні за переказ грошей на батьківщину з Європи в Африку – реакція на побоювання африканських урядів, що стримування міграції може зменшити грошові перекази від емігрантів.

Чиновники ЄС також пропонують полегшення візових процедур та доступу для африканського бізнесу із країн, які погодяться взяти назад громадян, що їх країни ЄС хочуть вислати як нелегалів.

В рамках пілотного проекту африканські держави відправлятимуть чиновників в Європу, щоб допомогти ідентифікувати тих своїх громадян, яких вони погодяться прийняти назад. Багато із нелегалів знищують документи, щоб неможливо було встановити їхнє громадянство і депортувати.

ЄС також обіцяє збільшити фінансову підтримку африканських країн. Серед іншого планується створити спеціальний фонд, кошти з якого підуть на реалізацію повернення біженців, яким відмовили у наданні притулку в країнах ЄС. Обсяги фінансування фонду можуть перевищити 1,8 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.