ЄС проведе саміт з Туреччиною щодо вирішення міграційної кризи

П'ятниця, 13 листопада 2015, 08:12

Європейські лідери проведуть саміт з Туреччиною, щоб знайти способи пом'якшити кризу біженців. Зустріч відбудеться орієнтовно в кінці листопада або на початку грудня.

Про це було оголошено під час саміту ЄС-Африка, який проходив на Мальті і теж був присвячений міграційній кризі, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми впевнені, що може бути встановлено взаємовигідне співробітництво, що допоможе нам протистояти нинішній міграційній кризі", - сказав президент Європейської Ради Дональд Туск.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила схожий оптимізм, наполягаючи на тому, що прогрес у досягненні угоди з Анкарою допоможе вирішити кризу і саміт стане "відправною точкою тривалого процесу".

Як відомо, ЄС і Туреччина ведуть переговори щодо міграційної кризи і зменшення потоку біженців до Європи. У Туреччині перебувають близько 2 млн сирійських біженців.

За даними ЗМІ, Туреччина просить Євросоюз виділити 3 млрд євро на рік в рамках двосторонньої допомоги в обмін на співпрацю щодо уповільнення потоку біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.