Обама на саміті G20 закликав Путіна приєднатися до кампанії з ліквідації ІДІЛ

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:17

Президент США Барак Обама пообіцяв активізувати зусилля з викорінення "Ісламської держави" і закликав президента Росії Володимира Путіна зосередитися на боротьбі з джихадистами Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Представник Білого дому заявив, що Обама і Путін під час 35-хвилинної зустрічі на полях саміту G20 в Туреччині домовилися про необхідність політичних перетворень в Сирії, зазначивши, що події в Парижі зробили це питання ще більш актуальним.

За словами американського чиновника, Обама зустрівся з Путіним під час робочого обіду і обидва погодилися з необхідністю керованого самими сирійцями перехідного періоду, в тому числі через опосередковані переговори за участю ООН.

Радник з питань зовнішньої політики президента РФ Юрій Ушаков заявив, що Путін і Обама поспілкувалися "широко".

"Стратегічні цілі, пов'язані з боротьбою проти "Ісламської держави", в принципі, дуже схожі, але є відмінності в тактиці сторін", - сказав він.

Як відомо, Росія вже більше місяця веде повітряну кампанію у Сирії, проте не узгоджує свої дії із коаліційними силами, які очолюють США.

Крім того, Кремль виступає за президентські вибори, в яких має брати участь нинішній президент Башар Асада, тоді як країни коаліції виступають проти цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.