Туреччина попереджала Францію про одного із терористів майже рік тому

Понеділок, 16 листопада 2015, 12:41

Високопоставлений турецький чиновник двічі повідомляв Францію про одного з терористів, які вчинили 13 листопада напад в Парижі, в грудні 2014 і червні 2015 року.

Про це повідомляє Telegraph.

Чиновник також сказав, що турецька сторона отримала запит від Франції на підозрюваного після нападів.

Йдеться про 29-річного Ісмаеля Омара Мостефая, який був у групі терористів під час нападу на концертний зал Bataclan, де в результаті теракту загинули 89 людей.

Турецький чиновник підтвердив, що Мостефай в'їхав на територію Туреччини в північно-західній провінції Едірне, яка межує з Грецією та Болгарією, в 2013 році. "Немає жодних відомостей про його виїзд з країни", - сказав турецький чиновник.

Чиновник зазначив, що французька влада виявляла інтерес до Мостефая після нападу.

Він сказав, що 10 жовтня 2014 року Туреччина отримала інформаційний запит щодо чотирьох підозрюваних у тероризмі від французьких властей, але в документі не було прізвища Мостефая, хоча він був визначений Туреччиною як потенційний підозрюваний терорист.

Як повідомлялося, високопоставлені представники розвідки Іраку попереджали членів коаліції проти ІДІЛ, зокрема Францію, про можливі атаки терористичного угрупування за день до терактів в Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.