Україна позитивно оцінює перегляд політики сусідства ЄС – МЗС

Четвер, 19 листопада 2015, 10:01

В Україні уважно ознайомилися з опублікованими 18 листопада спільної комунікацією Європейської Комісії та високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки з перегляду Європейської політики сусідства (ЄПС) і вітають її.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

У відомстві відзначили, що попри відсутність кардинальних змін у підходах до концептуальних засад політики сусідства, оновлена ЄПС відкриває шлях для побудови більш диференційованого партнерства ЄС з країнами сусідства.

"У цьому контексті відзначаємо готовність Європейської комісії та Високого представника до спільного визначення моделі майбутніх відносин з країнами-партнерами, беручи до уваги особливості двосторонньої взаємодії з кожною із них", - йдеться у повідомленні.

У МЗС також відзначили те, що в оновленій ЄПС нарешті приділяється додаткова увага безпековому виміру сусідства.

"Тимчасова окупація Росією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також зухвала агресія Росії на Донбасі вимагають розробки дієвих механізмів реагування на спільні для ЄС та країн-партнерів безпекові виклики", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, Європейська політика сусідства в своєму новому вигляді буде більше сфокусованою на співпраці в сфері безпеки, а також боротьбі з міграцією та її причинами.

Докладніше читайте у статті "Індивідуальне сусідство – ЄС переглядає політику відносин з країнами регіону"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: