США провели комплексні випробування протиракетної оборони

Понеділок, 2 листопада 2015, 12:41

Американські військові провели масштабні навчання протиракетної оборони, у рамках яких були задіяні всі елементи діючої системи, для виявлення і знищення одночасно балістичних і крилатих ракет.

Про це повідомляє Reuters.

Випробування проводилися на атолі Уейк в Тихому океані. У них взяли участь одночасно кілька підрозділів американської армії і були задіяні рухомий наземний протиракетний комплекс THAAD і надводна система Aegis.

Під час тесту система THAAD на острові Уейк виявила і знищила ціль малої дальності, яка імітувала балістичну ракету малої дальності, запущену з транспортного літака С-17.

Потім система THAAD разом з есмінцем USS John Paul Jones виявили і знищили ракету середньої дальності. При цьому ракета THAAD потрапила в ціль, але сама не здетонувала. Причини цієї помилки з'ясовуються.

Надводна система Aegis також успішно перехопила ціль, використовуючи керовану ракету.

"Це були дуже складні практичні випробування, в рамках яких елементам системи ПРО довелося працювати у складі об'єднаної ешелонованої лінії оборони для виявлення, відстеження і знищення балістичних загроз", - повідомили американські військові за підсумками навчань.

Військові відзначили важливість комплексної системи протиракетної оборони. "Якщо одна ракета не спрацює, у вас є ще одна система, щоб використовувати проти ворожих загроз", - відзначили в штабі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: