У Ватикані арештували двох людей за підозрою у витоку секретних документів

Понеділок, 2 листопада 2015, 16:08

Ватикан заявив про арешт двох членів комісії, яку Папа Римський Франциск заснував для вивчення церковної реформи, за підозрою у витоку конфіденційних документів у ЗМІ.

Про це повідомляє Reuters.

Іспанський священик Лусіо Анхель Вальєхо Балда, номер два у Префектурі Ватикана з економічних справ, та італійська мирянка Франческа Чаукі, експерт зі зв'язків із громадськістю, були арештовані в минулі вихідні.

Чаукі була звільнена в понеділок після того, як вона погодилася співпрацювати зі слідством.

Обидва були членами комісії, яку Папа Франциск створив невдовзі після виборів 2013 року, щоб консультувати його з економічних та адміністративних реформ в адміністрації Ватикану.

Комісія завершила свою роботу в минулому році і передала свою доповідь Папі.

Арешти відбулися лише за кілька днів до виходу книг, які, за словами видавців, мають відкрити нові докази останніх скандалів у Ватикані.

Ватикан у заяві відзначив, що ці дві книги були результатом "серйозної зради довіри, отриманої від Папи" з боку двох членів комісії.

Подібні арешти у Ватикані вже відбувалися. У 2012 році колишнього дворецького Папи Римського Бенедикта заарештували за витік документів, а скандал став відомий під назвою "Vatileaks". Бенедикт подав у відставку наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: