У правлячій коаліції Німеччини тривають суперечки через біженців

Понеділок, 2 листопада 2015, 19:08

Між трьома партіями, які входять до правлячої коаліції в Німеччині, не вщухає гостра полеміка навколо питання, як справитись з величезним потоком біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На 5 листопада запланована чергова зустріч лідерів Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) і сестринських Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС).

Консультації збіглися в часі публікацією у німецьких ЗМІ про те, що канцлер Ангела Меркель на нещодавньому саміті ЄС визнала: кількість прийнятих Німеччиною мігрантів, які прибувають транзитом через Балкани сягне мільйона осіб. Раніше уряд оцінював цю кількість у 800 тисяч осіб.

Аби прискорити реєстрацію та обробку заяв на притулок від біженців консервативні партії схиляються до створення безпосередньо на зовнішніх кордонах Німеччини так званих "транзитних зон". Соціал-демократи таку пропозицію відкидають.

Один із заступників лідера СДПН напередодні переговорів заявив, що соціал-демократи "рішуче відкидають" можливість створення на німецько-австрійському кордоні транзитних зон, як того вимагає очільник баварського Християнсько-соціального союзу Горст Зеегофер.

Натомість соціал-демократи пропонують створити низку додаткових "реєстраційних центрів" всередині Німеччини. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.