Ліванський пілот заявив, що чув попередження Туреччини російському Су-24

Четвер, 26 листопада 2015, 11:46

Пілот ліванської авіакомпанії Middle East Airlines (MEA), що виконував 24 листопада рейс з аеропорту Бейрута, заявив, що чув в ефірі попередження російському літаку Су-24 турецьких ВПС.

Про це повідомляє Al Arabiya.

Пілот, який летів з міжнародного аеропорту імені Рафіка Харірі у Бейруті в одну з країн Перської затоки приблизно о 9:00 ранку (за місцевим часом Лівану), вчора підтвердив запис переговорів пілота F-16 ВПС Туреччини, яку у середу оприлюднили ЗМІ.

аудіозапис, оприлюднений турецькими ЗМІ 25 листопада

"Я підтверджую автентичність їхнього запису, я чув ці ж попередження знову і знову, і частину я записав на мій телефон, а ближче до кінця розмови я відчув, що справа ставала серйозною", - сказав пілот на умовах анонімності.

Пілот також відзначив, що протягом минулого місяця не один раз чув аналогічні попередження у радіоефірі.

"Я чув подібні попередження два або три рази на тиждень, під час кожного рейсу за минулий місяць. Але цього разу щось змінилося, турецький офіцер щось кричав і здавався напруженим, хоча в попередні рази попередження були набагато спокійніші... ось чому я знав, що щось повинно було статися", - додав він.

Як повідомлялося, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. 

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Пілот російського бомбардувальника Су-24, збитого у вівторок турецьким винищувачем, загинув. Штурмана врятував сирійський спецназ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.