Бельгія не передала Франції інформацію про підозрюваних у терактах у Парижі – ЗМІ

Четвер, 26 листопада 2015, 13:11

Абдельхамід Абауд і брати Абдесалам, головні підозрювані у терактах у Парижі 13 листопада, були у списку осіб, яких підозрювали екстремізмі, що був складений бельгійською поліцією на прохання місцевих органів влади Бельгії.

Про це пише бельгійський RTL.

Так, за інформацією видання, мер Моленбека, передмістя Брюсселя, в якому затримали основну кількість підозрюваних у скоєнні терактів у Парижі 13 листопада, у червні цього року отримав список з 80 осіб, яких підозрювали у причетності до "Ісламської держави".

Бельгійська поліція не тільки не вжила заходів щодо зазначених осіб, вона не передала цю інформацію своїм французьким коллегам навіть після здійснення терактів.

"Ми дослідили інформацію щодо кожного з тих, хто був у списку, проте не змогли знайти нічого конкретного", – каже мер Моленбека Франсуа Шепман.

Крім того, за його словами, місцева влада не мала повноважень якимось чином обмежувати пересування підозрюваних у екстремістській діяльності.

За інформацією французьких журналістів, у цьому списку бельгійської поліції були серед інших і Абдельхамід Абауд, а також Ібрагім і Салах Абдеслам і Мохамед Абріні.

Стосовно Абдельхаміда Абауда було також зазначено, що він брав участь у сирійських подіях на боці ІДІЛ. Водночас щодо братів Абдеслам вказувалося, що вони "належать до ісламістського руху".

Окрім того, Мохамед Абріні теж був позначений як той, "хто воював в Сирії і може повернутися в Бельгію".

Якби французька поліція мала інформацію про цих осіб, то, можливо, Абдесламу і не вдалося б втекти, резюмують журналісти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найважливішим завданням Бельгії наразі є знайти та піймати 10 терористів, які можуть влаштувати в країні атаки на зразок тих, що були в Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: