ЗМІ: Німеччина може відправити в Сирію 1200 солдатів

Неділя, 29 листопада 2015, 10:27

За оцінками керівництва бундесверу, для майбутньої участі у військовій операції в Сирії потрібно 1200 солдатів.

Про це пише Deutsche Welle.

За словами генерального інспектора бундесверу Фолькера Вікера, німецькі солдати будуть потрібні для "обслуговування літаків та кораблів".

Німецький контингент в Сирії може стати найбільшим за межами ФРН в даний час. Солдати зможуть відправитися на Близький Схід відразу, як тільки Берлін отримає відповідний мандат.

При цьому Фолькер Вікер вважає, що зараз німецьким військовим не варто брати участь у авіанальотах.

"З військової точки зору розумно те, що необхідно. В даному випадку це наш потенціал у військовій розвідці", - зауважив Вікер.

Він повідомив, що рішення про тривалість місії будуть брати політики. Військовий експерт також додав, що німецькі ВПС відправлять в Сирію від 4 до 6 літаків-розвідників "Торнадо". Вони можуть бути розміщені в двох місцях - базі США поблизу міста Інджирлік (Туреччина) і столиці Йорданії Аммані.

Раніше стало відомо, що ФРН направить у Сирії літак-розвідник "Торнадо" для підтримки Франції у боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Берлін також готовий надати один військовий корабель, літаки-заправники і забезпечувати союзників розвідданими, одержуваними з супутників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: