Німеччина планує військову операцію в Сирії проти ІДІЛ

оновлено
Четвер, 26 листопада 2015, 15:47

Федеральний уряд Німеччини розглядає можливість проведення військової кампанії проти терористів "Ісламської держави" в Сирії.

Про це повідомляє Spiegel.

За даними видання, канцлер Німеччини Ангела Меркель з відповідними міністрами обговорює можливу військову допомогу Франції у боротьбі проти ІДІЛ. Крім того, після цього запланована зустріч представників коаліційних партій з цього питання.

ЗМІ повідомляють, що уряд серед іншого розглядає розгортання у Сирії німецьких винищувачів-бомбардувальників "Торнадо".

 

Також можливе надання літаків-заправників для винищувачів коаліції і надання супутникових даних для прицілювання по позиціях ІДІЛ.

Спікер Християнсько-демократичної партії Ангели Меркель з питань оборони заявив, що уряд планує направити літаки-розвідники в Сирію, повідомляє The Local.

"Ми не просто посилимо тренувальну місію (для курдських бійців) у Північному Іраку, але і розширимо нашу участь в операції проти терору ІД в Сирії розвідувальними літаками "Торнадо", - сказав Хенніг Отте.

Зазначимо, що рішення уряду має затвердити Бундестаг.

Німеччина досі не була задіяна у прямих військових діях проти ІДІЛ у Сирії в рамках коаліція, в якій, зокрема, беруть участь США та Франція.

Як повідомлялося, 17 листопада глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що його країна не має наміру брати участь в повітряних атаках в Сирії.

Проте вже 26 листопада канцлер Ангела Меркель після зустрічі із президентом Франції Франсуа Олландом назвала необхідними військові дії проти "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.