У Франції звільнили синоптика, який заперечував глобальне потепління

Вівторок, 3 листопада 2015, 11:31

Синоптика французького державного телеканалу звільнили після публікації ним книги, в якій він критикує політиків і науковців за перебільшення проблеми глобального потепління.

Про це пише Guardian.

Звільнення Філіпа Вердье з каналу France 2 відбулося за місяць до того як Париж прийматиме у себе конференцію ООН, скликану з метою укласти угоду щодо обмеження глобального потепління.

В той же час керівництво Телебачення Франціх не стало коментувати звільнення співробітника. В ЗМІ ж повідомляють, що Вердьє начебто порушив етичні норми. Багато медіа дають рекомендації журналістам не висловлювати публічно особисту думку щодо тих аспектів, які дані медіа висвітлюють.

Книга Вердьє "Дослідження клімату" вийшла місяць тому, після цього він надіслав листа президенту Франції Франсуа Олланду листа, в якому заявив, що кліматична конференція "нічого не вирішить".

Крім того, Вердьє випустив онлайн-відео, в якому розкритикував "обман щодо клімату" вчених, політиків, релігійних груп, які на його думку "занадто драматизують ситуацію".

Метеоролог поставив під сумнів щирість заяв Олланда, який обіцяє вирішити проблеми навколишнього середовища. Він запропонував Олланду посадити дерево в Єлисейському палаці, щоб довести свої "зелені" наміри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: