Держрегуляторна служба вводить в Україні європейський принцип Think Small First

Четвер, 5 листопада 2015, 08:41

Державна регуляторна служба запроваджує в Україні інструмент для малого і середнього бізнесу, передбачений порядком денним Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це йдеться в повідомленні служби.

"Одним з пріоритетів Порядку денного асоціації між Україною та ЄС визначено імплементацію політики щодо малих та середніх підприємств у національне законодавство України. Імплементація  політики щодо малих та середніх підприємств,  яка ґрунтується на десяти принципах Акта про малий бізнес для Європи (SBA),  передбачає впровадження М-тесту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в Україні були практично відсутні механізми реалізації та індикативної оцінки ефективності державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва, дерегулювання та покращення регуляторного середовища для підприємницької діяльності.

"Впровадження  нового для України регуляторного інструменту М-тесту сприятиме організації та консолідації громадянського суспільства, впровадженню демократичних шляхів впливу громадськості на прийняття регуляторних рішень, а також призведе до зростання фінансових можливостей малого та мікробізнесу через зменшення витрат на зайве регулювання", - пояснюють у службі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.