В МЗС підтвердили домовленість Порошенка та Юнкера щодо "четвірки Шокіна"

Четвер, 5 листопада 2015, 10:41

Президент України Петро Порошенко та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер досягли компромісу щодо вимоги ЄС замінити "четвірку Шокіна" в комісії  з обрання антикорупційної прокуратури.

Про це в інтерв'ю агенції "Українські новини" заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Наскільки я знаю, вчора (3 листопада) президент Петро Порошенко розмовляв з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. Вони досягли певної домовленості з приводу цього пункту з рекомендацій (Єврокомісії щодо виконання плану дій з візової лібералізації)", - відзначила вона.

"В основному рекомендації експертів стосуються необхідності забезпечення прозорості процесу відбору кандидатів, і незалежності антикорупційного прокурора від будь-яких політичних впливів, які можуть бути пов'язані з його професійною діяльністю", - додала Зеркаль.

Водночас заступник міністра відмовилася коментувати, чи будуть міняти "четвірку Шокіна".

Нагадаємо, раніше народний депутат Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна та Європейський союз досягли попередньої домовленості, згідно з якою двоє прокурорів, делегованих Шокіним, будуть замінені.

Джерела ЄвроПравди стверджували, що йдеться про домовленість між Порошенком і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

Під час нещодавньої телефонної розмови Юнкер повідомив Порошенку, що в іншому разі Україна отримає гарантовану відмову у наданні безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.