Виконання мінських угод переноситься на 2016 рік - Лавров

П'ятниця, 6 листопада 2015, 18:31

Виконання Мінських домовленостей буде перенесено на наступний рік, вони будуть діяти до тих пір, поки не будуть виконані.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров після зустрічі у "нормандському форматі" у Берліні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ні у кого сумнівів в тому, що мінські домовленості продовжать діяти до тих пір, поки не будуть повністю виконані", - сказав Лавров.

"Необхідно розробити загальноприйнятний закон про місцеві вибори на Донбасі, і це факт, який полягає в тому, що потім після ухвалення цього закону буде потрібно 90 днів для підготовки виборів, - просте зіставлення цифр показує, що до кінця року ми це зробити не зможемо, і виконання Мінських домовленостей перенесеться на наступний рік", - пояснив російський міністр.

Він також повідомив, що міністри домовилися, що схема відведення озброєнь калібром менше 100 мм на Донбасі може бути застосована і до знарядь великого калібру.

"Домовилися, що успішно застосована схема відведення озброєнь калібром менше 100 мм може бути застосована і до більш важких озброєнь, більш крупного калібру і просили контактну групу і учасників робочих підгруп розглянути таку можливість і якомога швидше узгодити такий графік і для цих важких озброєнь", - сказав Лавров.

За його словами, здійснення заходів щодо відведення озброєнь калібром менше 100 мм і танків у Донбасі здійснюється успішно і має бути завершений до 12 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.