Єврокомісія виділила ще €13 млн для мігрантів у Сербії та Македонії

Четвер, 10 грудня 2015, 14:06

ЄС надав додаткові кошти у розмірі 13 млн євро для допомоги біженцям зі Сходу, які прямують до Європи по так званому Балканському маршруту.

Як йдеться у прес-релізі Єврокомісії, більша частина цих коштів призначена для біженців, які знаходяться на території Сербії та Македонії.

Також в ЄК повідомили, що кошти виділяються для того, щоб забезпечити біженців житлом та предметами першої необхідності.

"З урахуванням суворих зимових умов, в яких опинилося багато біженців, які просуваються по Балканському маршруту, ця додаткова гуманітарна допомога призначена для забезпечення біженців предметами першої необхідності, тимчасовим житлом, харчуванням, медичною допомогою, водопостачанням і для покращення санітарних умов.

Це допоможе зменшити тиск на ті країни, які зіткнулися з проблемою напливу мігрантів", - заявив комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги та кризового управління Крістос Стиліанідес.

Як підкреслили в ЄК, з урахуванням цих коштів, загальний розмір допомоги ЄС балканським країнам на сьогодні становить 21,74 млн євро. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Греції розпочала операцію проти мігрантів, які блокують залізничний рух біля кордону з Македонією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.