МЗС Польщі засудило візит євродепутата Корвіна-Мікке до Криму

Субота, 12 грудня 2015, 12:50

Міністерство закордонних справ Польщі засудило візит польського євродепутата Януша Корвіна-Мікке до окупованого Криму.

Про це йдеться у заяві відомства.

"МЗС Польщі вважає вельми безвідповідальною поведінку громадянина Польщі, члена Європарламенту Януша Корвіна-Мікке, що відвідав Автономну республіку Крим без відповідного дозволу української влади", - йдеться у повідомленні.

При цьому в МЗС Польщі відмежувалися від будь-яких спроб представити даний візит як демонстрацію нібито думки громадськості півострова.

"Польща, як і весь ЄС і значна частина міжнародного співтовариства не визнає російську анексію Криму і відмежовується від будь-яких дій і заяв, що мають на меті легітимізувати порушення міжнародного права і територіальну цілісність України Росією", - заявили в МЗС Польщі.

При цьому у відомстві нагадали, що  громадяни Польщі повинні дотримуватися правил, що регулюють правила перебування іноземців на всій території України.

Раніше повідомлялося, що в.о. Представника України при ЄС Любов Непоп у своєму зверненні на адресу керівництва Європарламенту закликала надати належну оцінку незаконному візиту депутата ЄП від Польщі Януша Корвіна-Мікке до окупованого Криму.

У відповідь президент Європарламенту Мартін Шульц засудив візит Корвіна-Мікке до Криму.

Як повідомлялося, 10 грудня Євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке прилетів до окупованого Криму. На анексований Росією півострів він вирушив через Москву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.