Міноборони Франції: ІДІЛ готує вторгнення в Лівію

Понеділок, 14 грудня 2015, 16:38

Бойовики "Ісламської держави" готують повноцінне вторгнення на територію Лівії для того, щоб взяти під контроль нафтові родовища цієї країни.

Про це в інтерв’ю радіо RTL заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає France 24.

"Зараз вони захопили місто Сирт. Окрім того, вони розширили свою територію на 250 кілометрів вздовж узбережжя, але вони починають проникати і вглиб країни, погрожуючи захопити нафтові свердловини і значні запаси нафти " - підкреслив міністр.  

За інформацією французького міноборони, угруповування ІДІЛ в Лівії налічує від 2000 до 3000 бойовиків, в тому числі 1500 в Сирті, рідному місті покійного диктатора Муаммара Каддафі, в 450 км на схід від Тріполі. 

Проте Жан-Ів Ле Дріан виключив поки що проведення в Лівії військової операції, подібної до операції проти ІДІЛ в Сирії, і заявив, що Лівія здатна себе захистити.

Нагадаємо, що місто Сирт вже певний час знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ. На початку грудня повідомлялося, що французькі військові літаки провели розвідку районів, які контролюються ІДІЛ.

Як відомо, торгівля нафтою є одним з головних джерел прибутків "Ісламської держави", яка проголосила новий халіфат на території Іраку і поступово розширює свій вплив на інші країни Близького Сходу. 

Раніше повідомлялося, що бойовики "Ісламської держави" торгують нафтою з режимом сирійського лідера Башара Асада, частина нафти ІДІЛ потрапляє до Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.