ФСБ: інциденту між турецьким танкером і кораблями ЧФ не було

Понеділок, 14 грудня 2015, 18:21

Сьогоднішня зустріч турецького судна і конвою російських кораблів, які супроводжували бурові платформи "Чорноморнафтогазу", пройшла без інцидентів.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на прикордонне управління ФСБ в анексованому Криму.

В місцевому управлінні ФСБ заявили, що ситуація з проходженням каравану з буровими платформами "Чорноморнафтогазу" у супроводі бойових кораблів Чорноморського флоту РФ і зустріччю на їх шляху турецького танкера була штатною.

"Після виходу на зв'язок турецьке судно за рекомендацією корабля Чорноморського флоту і з метою забезпечення безпеки мореплавства змінило свій курс і безпечно розійшлося з караваном. Дистанція розбіжності склала більше 2 морських миль. Спроб зупинити і якимось чином перешкодити діям з буксирування бурової установки турецьке судно не робило", — підкреслили у ФСБ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сторожовий катер прикордонної служби ФСБ РФ і ракетний катер Чорноморського флоту РФ примусили торговельне судно під турецьким прапором змінити курс у Чорному морі.

Як стверджували у прес-службі компанії "Чорноморнафтогаз", турецьке судно "не поступилося шляхом каравану, що йде перехресним курсом, і зробило спробу зупинитися на шляху його прямування, чим свідомо створило аварійну ситуацію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: