Основним пріоритетом головування Словаччини в ЄС стане зовнішня політика

Середа, 16 грудня 2015, 17:32

Наступного року Словаччина вперше головуватиме в ЄС.

Як пише словацьке видання Aktuality, головними пріоритетами країни під час її головування стануть зовнішня політика, розширення ЄС та розробка спільної політики щодо мігрантів.

Так, сьогодні на своєму засіданні словацький уряд вирішив, що серед першочергових пріоритетів словацького головування в ЄС буде розширення ЄС, а також подальший розвиток відносин з країнами Західних Балкан і Туреччиною.

Щодо стабільності єврозони і євро, політика Словаччини буде спрямована на сприяння послідовному здійсненню реформ у державах-членах, які отримали допомогу від ЄС в рамках так званих механізмів порятунку.

"В області міграції, ми поставимо акцент на прийнятті спільної в масштабах ЄС політики в напрямку сталого і прийнятного для всіх рішення кризи з акцентом на усунення причин, а не тільки наслідків міграції", - зазначає словацьке МЗС.

Словаччина також буде працювати над створенням енергетичного Союзу, який має забезпечити енергетичну безпеку країн ЄС. Ключовим пріоритетом залишається збереження газового коридору Словаччина-Україна.

Окрім того, серед зовнішньополітичних пріоритетів Словаччини на наступний рік залишається також і регіональна співпраця в рамках Вишеградської групи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Греції підтримав пакет реформаторських законів, необхідних для отримання чергового траншу допомоги від кредиторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.