ЄС прагне до "справедливої угоди" для Великої Британії - Юнкер

Четвер, 17 грудня 2015, 14:26

Європейський Союз хоче досягти "справедливого рішення" для Великої Британії та інших країн ЄС.

Про це заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє BBC.

"Ми хочемо чесну угоду з Великою Британією і ця чесна угода повинна бути чесною і для інших 27 країн ЄС. Ми будемо втілювати конкретні і життєво важливої фази переговорів з британськими колегами. Комісія готова шукати інші варіанти, крім того, що запропонував британський прем'єр-міністр, і я переконаний, що ми зуміємо знайти рішення цього дуже непростого питання", - сказав Юнкер.

Заява Юнкера пролунала напередодні сьогоднішнього саміту ЄС, де британський прем’єр Девід Кемерон планує обговорити його пропозиції щодо реформ Євросоюзу.

Кемерон буде прагнути переконати скептично налаштованих лідерів ЄС прийняти його план щодо обмеження пільг для мігрантів. Більшість країн ЄС, включаючи Францію і Німеччину, виступають проти цього.

Голова Ради ЄС Польщі Дональд Туск закликав провести "серйозні дебати без табу" щодо вимог  Камерона.

Як відомо, раніше ЗМІ опублікували текст листа британського прем’єр-міністра Девіда Кемерона до голови Європейської ради Дональда Туска з пропозиціями щодо реформи ЄС.

Пропозиції поділені на чотири блоки, кожен з яких має свою назву: економічне врядування, конкурентоздатність, суверенітет та імміграція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.