НАТО залучили до лобіювання зупинки газопроводу "Північний потік-2"

П'ятниця, 18 грудня 2015, 09:42

У Брюсселі проведено чергові консультацій між Україною та НАТО з питань енергетичної безпеки і окрему увагу учасники приділили обговоренню планів щодо реалізації російського проекту з будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє сайт Місії України при НАТО.

"Українська сторона та низка держав-членів Альянсу поділяють стурбованість, що реалізація цього проекту може зруйнувати енергетичну безпеку України та ЄС", - зазначили у відомстві.

У засіданні взяв участь голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, який, зокрема, детально інформував союзників про досягнутий на сьогодні Україною прогрес у реформуванні НАК та газового ринку нашої країни, створення умов для залучення інвестицій у видобування газу та енергозбереження в Україні, а також про заходи щодо диверсифікації джерел постачання газу.

Голова НАК "Нафтогаз України" наголосив на тому, що наша держава і надалі залишатиметься надійним партнером європейських країни у питанні транзиту газу. Він також відзначив необхідність посилення української та європейської енергетичної солідарності.

Як повідомлялося, уряди десяти європейських країн звернулися до Єврокомісії з листом, в якому вказують, що будівництво "Північного потоку-2" не відповідає інтересам Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: