Британським жінкам дозволять воювати на передовій – Кемерон

Понеділок, 21 грудня 2015, 10:20

В рамках найбільшої реформи Королівських збройних сил у Великій Британії планують дозволити жінкам брати участь у бойових зіткненнях.

Про це заявив премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, пише The Guardian.

Девід Кемерон доручив міністерству оборони бути готовим до того, що до кінця 2016 року жінкам буде дозволено бути участь у боях у складі військових підрозділів, які безпосередньо здійснюють наземні операції.

Питання вже обговорюється давно і планується, що зміни будуть запроваджені до літа наступного року.

"Міністр оборони (Майкл Феллон) хоче бачити відкритими для жінок всі посади в збройних силах у 2016 році. Ми вже усунули перешкоди для їх служби на підводних човнах і для просування до найвищих звань. Ми повинні закінчити цю роботу в наступному році і відкрити для жінок можливість виконання бойових завдань у складі наземних сил", – повідомив Кемерон.

Відзначимо, що наразі для жінок в британській армії відкриті 80% посад у різних родах військ, при цьому частка рекрутованих на службу жінок становить 10%.

Можливість участі у бойових частинах була відкрита для жінок двадцять років тому, це стосувалося в основному допоміжних частин: артилерії, інженерних частин і бойових медиків. Нові зміни торкнуться піхоти, Королівської морської піхоти, бронетанкових частин та Королівських ВПС, де раніше жінки не служили.

На думку уряду, надання жінкам можливості проходити військову службу без будь-яких обмежень поставить Сполучене Королівство в один ряд з такими країнами, як Австралія і США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.