Німеччина і Австрія розробляють нові правила прийому біженців

Понеділок, 21 грудня 2015, 11:37

У Німеччині та Австрії працюють над розробкою нової загальноєвропейської системи надання притулку.

Про це в інтервʼю німецькому журналу Focus повідомив координатор глава відомства канцлера ФРН Петер Альтмаєр, пише EUobserver.

Нові правила стосуватимуться в першу чергу так званих блокпостів на зовнішніх кордонах ЄС, де відбувається реєстрація мігрантів.

Як відомо, блок-пости вже розгорнуті в Італії і Греції, звідки біженці в пропускають в інші країни ЄС, проте блок-пости зіткнулися з великою кількістю проблем.

З 11 блокпостів в Італії та Греції діючими на сьогодні є лише по одному в кожній країні.

Альтмаєр повідомив, що нові правила розподілу біженців передбачають, що рішення про надання притулку буде ухвалюватися безпосередньо на блок-постах.

"Тих, хто отримав позитивне рішення (про надання притулку в тій чи іншій країні ЄС) будуть пропускати всередину Шенгенської зони", – сказав він.

Відзначимо, що переважна більшість мігрантів просять притулку лише в декількох державах-членах ЄС. При цьому лише Німеччина, Швеція, Італія, Франція та Угорщина зареєстрували практично всі заявки у 2014 році.

Варто додати, канцлер Австрії Вернер Файман вважає, що люди не мають права на притулок повинні бути депортовані.

"Ми не можемо робити вигляд, що у всіх біженців дійсно є підстави для надання притулку", - сказав він.

Він також додав, що на сьогодні лише близько 40% людей, яким було відмовлено у наданні притулку, залишили кордони ЄС. Файман говорить про необхідність активізації депортації тих, хто не отримав притулку.

Раніше повідомлялося, що Frontex розпочне в Греції нову операцію з контролю напливу мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.