Польща і Румунія хочуть більших гарантій безпеки від НАТО

Вівторок, 22 грудня 2015, 15:16

Румунія і Польща хочуть більших гарантій безпеки від Північноатлантичного альянсу.

Про це заявили міністри закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський і Румунії Лазар Команеску в Бухаресті, повідомляє Радіо Польща.

За словами глави польського МЗС, країни Центральної і Східної Європи хочуть провести переговори з союзниками по Альянсу про те, яким чином збільшити рівень безпеки на східному фланзі НАТО.

"Ми гнучкі і готові до дискусії. Ми вважаємо, що дискусія, яка почалася на саміті НАТО в Уельсі, повинна бути продовжена в лютому на зустрічі міністрів оборони і завершена позитивними результатами на саміті у Варшаві", - сказав Ващиковський.

Вперше ця вимога країн східного флангу країн-членів НАТО була озвучено на міні-саміті Альянсу в столиці Румунії, який відбувся в листопаді цього року.

Як відомо, через агресії Росії в Україні НАТО вже ухвалило рішення про створення сил швидкого реагування чисельністю до 40 тисяч військових.

У 8 країнах на сході Європи мають бути створені логістичні центри НАТО. Американці теж мають намір розташувати важке озброєння у країнах Центральної Європи, у тому числі в Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.