Норвегія розробить закон, що має завадити громадянам воювати за ІДІЛ

П'ятниця, 25 грудня 2015, 14:42

Міністр юстиції Норвегії Андерс Амундсен пропонує розробити закон, який полегшить процедуру обвинувачення норвежців, яких підозрюють в участі в сирійському конфлікті.

Про це повідомляє The Local.

На думку міністра, чинне законодавство є дуже м'якими і треба зробити більше, щоб  завадити норвежцям воювати за організації подібні до ІДІЛ.

"Зараз важко довести, що іноземні бойовики робили в конфліктах, таких як в Іраку і Сирії. Новий закон буде забороняти всі форми недержавних військових дій", - сказав міністр.

Амундсен вважає, що явище, коли норвежці подорожують в Сирію для підтримки ІДІЛ, являє собою серйозну соціальну проблему і законодавчі пропозиції  покликані безпосередньо вирішувати цю проблему.

Інші заходи включають заборону на вербування і діяльність в підтримку вербування.

Ще одна мета закону – полегшити для спецслужб і поліції арешти осіб, підозрюваних у подорожах в райони конфліктів, тим самим запобігаючи можливість виникнення подібних ситуацій в першу чергу.

Аналогічні заходи були реалізовані урядом Данії раніше в 2015 році, і до теперішнього часу призвели до 14 звинувачень і семи заборон на поїздки на Близький Схід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.