"Венеціанка" дасть оцінку польському закону про конституційний суд у березні

Вівторок, 29 грудня 2015, 09:06

Венеціанська комісія дасть свою оцінку польському закону про Конституційний суд, який розкритикував ЄС, у березні наступного року.

Про це повідомив прес-секретар Ради Європи Панос Какавіатос, передає Польське радіо.

Як повідомляє видання, за словами Какавіатоса, своє рішення комісія  ухвалить на наступній сесії, яка запланована на 11-12 березня 2016 року.

В той же час, віце-президент Венеціанської комісії Ганна Сухоцька висловила сподівання, що комісія розпочне роботу над польським законом на наступному тижні.

"Приймаючи заяву, комісія призначає доповідачів – 5-6 осіб – з числа її членів, які готують відповідну доповідь. Як правило, в рамках вивчення справи передбачається ознайомча поїздка в країну, яка звернулася до Венеціанської комісії", - повідомила вона.

За її словами, потім текст проекту рішення, підготовлений доповідачами, обговорюється і приймається на пленарному засіданні Венеціанської комісії.

Як відомо, президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про Конституційний суд.

Як повідомлялося, Єврокомісія занепокоєна рішенням Польщі обмежити повноваження Конституційного суду і направила відповідного листа польській владі.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вирішив звернутися до Венеціанської комісії з тим, щоб отримати її оцінку законодавчих змін щодо Конституційного суду Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.