Польща не проводить "антиєвропейську політику" - Дуда

Четвер, 24 грудня 2015, 20:21

Президент Польщі Анджей Дуда відкинув будь-які закиди щодо "антиєвропейської політики", яку начебто проводить його країна.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Der Spiegel, пише Польське Радіо.

Президент Дуда підкреслив, що звинувачення на адресу Польщі з приводу антиєвропейською позиції безпідставні.

"Деякі західні політики хочуть обмежити свободу переміщення осіб у Європі і таким чином намагаються порушити важливу складову Євросоюзу. Саме такі висловлювання, на мою думку, є антиєвропейськими", - додав президент.

Він також прокоментував кризу у зв'язку з вибором суддів Конституційного суду в Польщі і антиурядові демонстрації.

"У Польщі йде суперечка про те, яку форму має прийняти держава. Демонстрації свідчать про те, що демократія жива", - сказав Дуда.

Президент  Польщі також розкритикував главу ЄП Мартіна Шульца, який вважає, що ця криза "носить характер державного перевороту".

"Не тільки я, але і багато поляки сприймають те, що сказав Шульц як серйозне перебільшення – при чому, образливе для Польщі і польських громадян", - сказав президент Дуда.

Як повідомлялося, Єврокомісія занепокоєна рішенням Польщі обмежити повноваження Конституційного суду і направила відповідного листа польській владі.

Раніше дії польської влади вже отримали негативну оцінку в Європарламенті. Зокрема, президент ЄП Мартін Шульц заявив, що події в Польщі мають "характер державного перевороту".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.