Більшість німців підтримують військову операцію проти ІДІЛ - опитування

П'ятниця, 4 грудня 2015, 08:35

Більшість громадян Німеччини підтримують військову операцію проти "Ісламської держави" і вважають, що потрібна більш жорстка міграційна політика.

Такими є дані соціологічного опитування ARD-Deutschland Trend, повідомляє Deutsche Welle.

Так, 58 відсотків респондентів виступають за участь бундесверу в боротьбі з ІДІЛ, в той час як 37 відсотків не хочуть, щоб збройні сили Німеччини втручалися в конфлікт.

Крім того, згідно з опитуванням, проведеним інститутом Infratest dimap на замовлення телеканалу ARD, 85 відсотків громадян Німеччині виступають за посилення прикордонного контролю, а 72 відсотки вважають, що необхідно ввести обмеження на прийом біженців. Тим не менш, 62 відсотки підтримують виділення додаткових фінансових коштів на інтеграцію біженців в німецьке суспільство.

Одночасно з цим 63 відсотки респондентів побоюються зростання терористичної загрози і лише два відсотки вірять, що військова операція проти ІДІЛ знизить ризик терактів. 61 відсоток опитаних побоюються можливих терактів найближчим часом, а 74 відсотки впевнені, що для боротьби з тероризмом в Німеччині робиться дуже мало. Крім того, 57 відсотків вважають загальну обстановку в світі загрозливою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: