На конференції з клімату у Парижі узгоджено попередній текст підсумкової декларації

Субота, 5 грудня 2015, 14:43

На міжнародній конференції ООН з питань клімату (COP21) представники 195 країни узгодили попередній текст універсальної Угоди щодо боротьби з наслідками глобального потепління.

Про це повідомляє Le Monde.

Як відомо, очікується, що ухвалення універсальної Угоди щодо глобального потепління має стати головним результатом роботи конференції.

"Цей текст відповідає побажанням практично всіх учасників переговорів", – повідомив представник Франції Лоуренс Тюбьяна.

Проте, відомо що основін політичні питання щодо угоди поки що залишаються невирішеними і їх потрібно буде узгодити до наступної пʼятниці.

Як пише Reuters, головна ідея угоди, яка наразі складається з 42-сторінкового ексту поялгає у тому, щоб зафіксувати основі цілі, виконання яких допоже уповільнити кліматичні зміни на планеті.

Окрім того, в Угоді планують передбачити збільшити фінансування країн, що розвиваються для того, щоб підтримати їх у боротьбі з негативними наслідками кліматичних змін.  

Нагадаємо, раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що на порядок денний міжнародної конференції ООН з питань клімату (COP21) винесена подальша доля людства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.