Поліція Бельгії викрила банду, яка провозила мігрантів до Британії

Понеділок, 11 січня 2016, 17:52

Бельгійська поліція спільно з британськими колегами викрили схему нелегального проникнення мігрантів до Великої Британії через територію країни.

Як повідомляє AFP, у справі про нелегальне проникнення мігрантів до Британії вже заарештовано 12 підозрюваних.

За інформацією слідчих, 12 курдів організували канал нелегального проникнення мігрантів до Британії, яким, ймовірно, скористалися тисячі біженців.

Так, у період з травня по листопад 2015-го року, зловмисники за плату у 2000 євро ховали мігрантів у вантажних автомобілях, які прямували до Англії.

Контрабандисти ховали мігрантів у вантажівки, припарковані на ніч вздовж доріг біля Брюсселю, або на дорогах між Гентом і Антверпеном. Дуже часто у якості схованок використовувалися рефрижератори.

Бельгійська газета Standaard вже підрахувала, що таким чином до Британії потрапили до 3 тис. осіб.

"Банда відправляла у такий спосіб до 20 людей за день", – йдеться у повідомленні поліції.

У поліції наголошують, що розкриття цієї схеми стане серйозним ударом по нелегальному проникненню мігрантів до європейських країн.

Прес-секретар прокуратури Гента Єва Брантегем розповіла, що двоє підозрюваних були арештовані у Британії минулого тижня. Бельгія попросила про їх екстрадицію.

Брантегем також додала, що інші 10 підозрюваних в участі у банді були затримані у Бельгії протягом травня-листопада минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.