У Лейпцигу праві радикали влаштували масові заворушення

Вівторок, 12 січня 2016, 12:12

У річницю створення антиісламського руху Pegida у східнонімецькому місті Лейпциг праві радикали влаштували масові заворушення.

Як повідомляє Deutsche Welle, понад 200 прихильників правих поглядів влаштували погроми у центрі міста.

Повідомляється, що близько 250 осіб ввечері у понеділок, 11 січня, у районі Кооневіц підпалювали автомобілі, нищили вітрини та жбурляли феєрверки, що призвело до пожеж в одній з квартир.

Окрім того, екстремісти намагалися звести барикади.

Поліції вдалося заблокувати погромників. Після цього поліціанти  взяли паспортні дані у 211 учасників безладів. За інформацією представника правоохоронних органів, імена багатьох затриманих уже містяться у поліцейській картотеці.

Поліція також повідомила про 57 правопорушень, повʼязаних з незаконним обігом зброї та вибухових речовин, а також порушення порядку при масових зібраннях. Внаслідок заворушень поранення отримали п'ятеро поліцейських.

Разом з тим, одночасно з цими заворушеннями у центрі Лейпцига паралельно проходила мирна масова демонстрація прихильників руху Pegida, яка відбулась без ексцесів. За оцінками організаторів, на вулиці вийшли до 3400 осіб - значно більше, ніж у попередні місяці.

Також відомо, що приблизно така ж кількість людей взяла участь у низці контрдемонстрацій.

Нагадаємо, у суботу поліція Кельна застосувала водомети проти учасників антиісламського руху Pegida, які вийшли на протест.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.