Швейцарія слідом за Данією конфісковуватиме майно біженців

П'ятниця, 15 січня 2016, 10:24

Біженцям, які прибувають до Швейцарії, доведеться перевести державі активи на суму понад 1 тис. швейцарських франків (913 євро), щоб допомогти покрити витрати на їх утримання.

Відповідну квитанцію один із сирійських біженців продемонстрував в ефірі швейцарського телебачення, пише Reuters.

Він також показав інформаційний лист для біженців, де зазначено: "Якщо у вас є нерухомість на суму більш ніж 1 тис. швейцарських франків, ви зобов'язані відмовитися від усіх цих фінансових активів, коли ви приїдете в центр прийому біженців, в обмін на квитанцію".

Представник Федерального відомства у справах міграції країни обґрунтував такі заходи потребою покриття там, де це можливо, витрат на обробку заяв біженців та надання їм соціальної допомоги.

"Якщо хтось їде добровільно з країни протягом семи місяців, ця особа може повернути гроші і взяти їх із собою В іншому випадку гроші покривають витрати на його утримання", - зауважив він.

Крім того, біженці, які отримають право на перебування і роботу в Швейцарії, повинні віддавати 10% своєї заробітної плати терміном до 10 років, поки вони не покриють 15 тис. франків витрат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Данії у середу розпочав обговорення законопроекту, який пропонує конфісковувати у біженців цінні речі та готівку для подальшої оплати їх проживання в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: