Британія та ЄС можуть домовитися щодо вимог Кемерона у найближчі тижні

П'ятниця, 15 січня 2016, 10:29

Британський міністр закордонних справ і високопоставлений чиновник ЄС, які беруть участь у переговорах щодо збереження Великої Британії в Євросоюзі, повідомили, що сторони можуть досягти угоди протягом декількох тижнів.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр закордонних справ Філіп Хеммонд заявив під час візиту до Туреччини, що Лондон і Брюссель близькі до підписання угоди.

Велика Британія прагне до обмеження соціальних виплат для робітників-іммігрантів з інших держав ЄС, однак законодавство ЄС забороняє дискримінацію працівників за ознакою громадянства.

"Ми стаємо ближче, але остаточних домовленостей поки немає", - сказав Хеммонд.

Парламентери працювали над пропозиціями, які можуть бути поширені серед лідерів країн ЄС, перш ніж вони зустрінуться в Брюсселі 18-19 лютого.

"Якщо це не відбудеться в лютому, ми сподіваємося, що це відбудеться на наступному засіданні Ради", - сказав Хеммонд, маючи на увазі саміт 17-18 березня.

Представник створеної Єврокомісією групи Джонатан Фол сказав, що переговірники уважно вивчали, наскільки Британія може обмежити виплати іммігрантам без порушення їхніх основних прав.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон відзначив "хороший прогрес" на перемовинах про реформування ЄС.

Найбільш суперечливою серед вимог Британії, на яку не згодні в ЄС, є вимога обмеження міграції в рамках спільноти.

Зокрема, з цією метою Кемерон запропонував надавати мігрантам з ЄС доступ до британських пільг лише через чотири роки їх праці в Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.