Влада Сирії звинуватила ІДІЛ у вбивстві понад 300 людей

Неділя, 17 січня 2016, 11:31

Уряд Сирії сьогодні, в неділю 17 січня заявив, що бойовики "Ісламської держави" скоїли масове вбивство людей у східному місті Дейр Ель-Зор протягом попереднього дня, коли вони атакували місто.

Як повідомляє Associated Press, бойовики вбили за день понад 300 осіб.

Державне сирійське інформаційне агентство SANA вже повідомило, що  більшість загиблих у суботній атаки були літні люди, жінки і діти, в той час як активісти сирійської опозиції заявляють, що більшість жертв були представниками сирійських урядових військ і провладних ополченців, а також члени їх родин.

В той же час, за даними Центру зі спостереження за дотриманням прав людини у Сирії, в суботніх боях у місті загинули щонайменше 135 осіб. За інформацією громадсьбкої організації, близько 80% з них були військовослужбовцями урядової армії, ополченцями та просто мирними жителями.

Також за інформацією організації, більшість з них були розстріляні або обезголовлені.

"Ісламська держава" контролює більшу частину провінції Дейр Ель-Зор провінції і значну частину одноіменного міста, в той час як уряд контролює кілька районів у північній частині міста і військовий аеродром. Більшість вбивств були скоєні у районі Багхалієн, що недалеко від міста.

Також видання повідомляє про те, що за інформацією ліванської телекомпанії Al-Mayadeen TV, бойовики влаштували у місті Дейр Ель-Зор масову різанину, вбили десятки людей, включаючи жінок і дітей, і їхні тіла викинули в річку Євфрат.

За інформацією ліванських журналістів, окрім того, бойовики ІДІЛ взяли 400 цивільних осіб в заручники. Втім, ці дані не були офіційно підтверджені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.