Поліція Гельсінкі розслідує вже 15 справ про напади на жінок у новорічну ніч

Вівторок, 19 січня 2016, 15:35

Кількість справ, повʼязаних з нападами на жінок у новорічну ніч у столиці Фінляндії Гельсінкі збільшилась до пʼятнадцяти.

Раніше поліція повідомляла про сім справ, передає Yle.

На сьогодні поліція розслідує вже розслідується 15 нападів, серед них одне зґвалтування, дві спроби зґвалтування та 12 випадків сексуальних домагань.

В якості підозрюваних за даними справах проходять шукачі притулку.

Крім того, на стадії попереднього слідства перебуває кілька нерозкритих справ, по яким в якості підозрюваних також проходять іноземці.

Жертви злочинів – жінки у віці 14-66 років. Група чоловіків здійснювала по відношенню до них непристойні дії: до жінок доторкалися, їх намагалися бити і одну з них лизнули в обличчя.

Як відомо, у новорічну ніч у центрі Гельсінкі зібралося близько 1000 мігрантів. Деякі з них вели себе агресивно по відношенню до жінок.

Відзначимо, що у поліції Гельсінкі відзначають, що ніколи раніше не отримували стільки заяв про сексуальні злочини за одну добу.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у кількох європейських столицях було зафіксовано велику кількість нападів на жінок.

Так, у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків, чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження оточили, напали та пограбували жінок.

Інформація про напади на жінок, пограбування та безлади, подібні до тих, що сталися у Кельні, надходили із Швейцарії, Австрії та Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.