Третина однопартійців Меркель не задоволені її міграційною політикою

Вівторок, 19 січня 2016, 19:19

Близько ста депутатів урядової коаліції Бундестагу висловили своє незадоволення політикою Ангелои Меркель щодо біженців.

Як пише Deutsche Welle, про незгоду із політичним курсом канцлера щодо біженців заявили серед інших і 44 однопартійці Меркель з Християнсько-демократичного союзу (ХДС).

Незадоволені депутати вимагають від Меркель дотримання Дублінських угод.

Депутати висловили свою критику в адресованому Меркель листі.

"Ми очікуємо, як і раніше, на відповідь канцлерки впродовж одного тижня. Депутати вимагають дотримуватися Дублінських угод. У нашому листі йдеться не про закриття кордонів або зведення колючого дроту довкола Німеччини", - зазначив один із ініціаторів звернення до канцлера, депутат Крістіан фон Штеттен.

"Йдеться про те, щоб ми дотримувалися тих правових норм, які діють, та не пропускали певні групи осіб через кордон", - додав він.

Схожі вимоги до канцлерки висловили ще на початку січня й 56 депутатів Християнсько-соціального союзу (ХСС).

Вони також мають намір передати листа з критикою щодо її політичного курсу. Таким чином, у цілому близько ста депутатів виступають проти політичної лінії канцлерки.

Крім того, уперше пролунала критика з лав німецького уряду. Міністр транспорту Александр Добріндт (ХСС) публічно поставив під сумнів політику Меркель щодо біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.