Клімкін закликав ПАРЄ продовжити міжнародно-правовий тиск на РФ

Середа, 20 січня 2016, 09:56

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав Парламентську асамблею Ради Європи продовжити міжнародно-правовий тиск на Росію з метою повернути її до виконання своїх зобов’язань.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС за результатами зустрічі міністра з доповідачем Комітету з політичних питань і демократії Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті.

"Павло Клімкін закликав Парламентську асамблею Ради Європи продовжити міжнародно-правовий тиск на РФ з метою повернення Росії до виконання своїх зобов’язань у рамках міжнародних організацій, зокрема РЄ, та двосторонніх договорів", - йдеться у повідомленні.

Також на зустрічі обговорювалася ситуація з порушеннями прав людини на окупованій території АР Крим та незаконним утриманням Росією українських громадян, в тому числі і члена ПАРЄ Надії Савченко.

Нагадаємо, як заявила керівник ПАРЄ Анн Брассер, делегація Російської Федерації не зможе брати участь у засіданнях ПАРЄпринаймні до наступних парламентських виборів в РФ, тобто, фактично, протягом майже всього 2016-го року.

Як повідомлялося, російська делегація просто не з’явиться на засідання для того, щоб у ПАРЄ не змогли продовжити санкції проти неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.