Чехія готова до закриття кордонів для мігрантів – премʼєр

Четвер, 21 січня 2016, 16:01

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка стверджує, що його країна готова для закриття кордонів для біженців, проте воліє, щоб ЄС посилив захист своїх зовнішніх кордонів.

Про це він заявив сьогодні, 21 січня, під час свого виступу у парламенті, пише Associated Press.

На думку голови чеського уряду, найбільш ефективним способом зменшити напливу мігрантів є посилення контролю на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.

Це, підкреслює Соботка, є більш ефективним інструментом, ніж запровадження тотального контролю на національних кордонах, як це зробили деякі країни ЄС всередині Шенгену.

Також Соботка повідомив, що його уряд готовий задіяти війська для того, щоб закрити кордони Чехії у разі необхідності, але воліє, щоб ЄС посилив охорону зовнішніх кордонів ЄС.

"Адже блок-пости, так звані гарячі точки з контролю мігрантів у Греції та Італії далекі від ефективності", - підкреслив глава чеського уряду.

Соботка також висловився проти того, щоб автоматично  пов'язувати мігрантів і тероризм, але додав, що ті, хто не поважають європейські закони, мають бути депортовані з ЄС.

Нагадаємо, Австрія офіційно обмежила кількість біженців, яких прийматиме - у 2016 році Австрія зможе прийняти 37 500 осіб, що клопочуть про надання притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: