В Кишиневі третій день тривають антиурядові протести

П'ятниця, 22 січня 2016, 12:30

У Молдові третій день тривають антиурядові протести, організовані громадянською платформою "Гідність і правда" та проросійськими Партією соціалістів і "Нашою партією".

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Протестувальники, провівши мітинг біля парламенту, пішли до центральної площі, щоб звідти разом пройти до Конституційного суду, куди вчора було зроблене подання про анулювання голосуванн парламенту за новий уряд.

На мітингу виступили лідери лівих Партії соціалістів і "Нашої партії" Ігор Додон і Ренато Усатий. Додон заявив, що протест лівих і платформи "Гідність і правда" є єдиним протестом. Він закликав своїх прихильників не використовувати в ході мітингів і маніфестацій партійні прапори і гасла.

Після того, як ліві прийшли на площу зі своїми прихильниками, Усатий, Додон і Нестасе ще раз повторили, що головна мета — відсторонення від влади "кримінальної кліки" і дострокові вибори.

Уряд Павла Філіпа вони назвали "псевдоурядом" і закликали громадян не сидіти вдома, а виходити на протест, тому що "перемога близько".

Як повідомлялося, у середу парламент Молдови підтримав кандидатуру Павла Філіпа на посаду прем'єр-міністра. Також було затверджено і склад уряду.

Парламент не став заслуховувати програму діяльності уряду і прийняв рішення про затвердження уряду без обговорення.

Під парламентом в цей час проходив мітинг проти обрання Філіпа прем’єром, який закінчився штурмом будівлі.

Штурм парламенту завершився пізно ввечері, представники опозиції та протестних рухів під тиском спецназу залишили будівлю.

Протести продовжилися наступного дня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: